Aktuelne izložbe

19. UŽIČKI REGIONALNI LIKOVNI SALON 2007.

Subota 15. Decembar 2007. - Sreda 2. Januar 2008.
Komisija u sastavu Žarko Smiljanić, Nikola Vasić i Mileta Nikitović, imenovana od strane Upravnog odbora Gradske galerije Užice, sastala se u ovoj ustanovi 8. decembra 2007. godine i donela odluke o izboru radova za izlaganje i dodeli nagrada i pohvala na 19. Užičkom regionalnom salonu.

Od ukupno prispela pedeset tri rada od trideset dva autora Komisija je za izlaganje na ovom Salonu odabrala trideset osam likovnih ostvarenja od dvadeset osam autora. Odabrana dela su iz oblasti slikarstva, skulpture, grafike, umetničke keramike, instalacija, grafičkog dizajna i video kreacije.


Držeći se propozicija koje je utvrdio Upravni odbor Gradske galerije, Komisija je jednoglasno donela odluku o dodeli obe predviđene nagrade.

Nagrada Salona dodeljena je Draganu Dimiću, akademskom slikaru, za ansambl od četiri oslikana objekta pod nazivom Tragom zapisa, realizovan u kombinovanoj tehnici na platnu, metalu i kartonu.


Nagrada za najuspešnijeg mladog umetnika dodeljena je Draganu Vićentiću, akademskom slikaru, za sliku-diptih pod nazivom Versus, realizovanu u tehnici ulje na platnu.

Posebna pohvala dodeljena je Aleksandri Pavićević, akademskoj slikarki, za video kreaciju pod nazivom Mali grad.


Komisija je konstatovala da su ostvarenja ovih autora čista u pogledu koncepcije i jasna u njenom značenju, a njihova poetika autentična i savremena.