Aktuelne izložbe

18. UŽIČKI REGIONALNI LIKOVNI SALON 2006.

Utorak 26. Decembar 2006. - Četvrtak 8. Februar 2007.
U užičkoj Gradskoj galeriji, 26. decembra, otvoren je tradicionalni 18. užički regionalni likovni salon. Svoje radove izložila su 32 umetnika iz Užica, Arilja, Požege, Bajine Bašte, Priboja, Prijepolja i Ivanjice.


Za razliku od dosadašnjih salona, ovaj nema takmičarski karakter. Nije bilo ni selekcije radova niti su dodeljivane nagrade. Direktor Gradske galerije, Dušan Starčević objašnjava da je glavni razlog za to kriza Udruženja likovnih umetnika Užica, koje je do sada, zajedno sa Galerijom, organizovalo ovu umetničku manifestaciju.Reorganizacija Udruženja je u toku i očekuje se stvaranje uslova, pre svega obezbeđenje finansijskih sredstava, da salon ponovo dobije takmičarski karakter, da se izvrši selekcija radova i dodele nagrade.


Ukoliko se ne steknu uslovi koji se sada očekuju, prema rečima direktora Starčevića, Galerija će preuzeti svu odgovornost za organizovanje Salona, raspisaće konkurs i pozvati sve umetnike iz regiona, koji su se i do sada rado odazivali na ovu prestižnu likovnu smotru.


Ovogodišnji užički regionalni likovni salon otvoren je do 8. februara 2007. godine.