Aktuelne izložbe

IZ FONDA MODERNE GALERIJE U BUDVI

Utorak 2. Septembar 2003. - Četvrtak 25. Septembar 2003.
Ovo je jedna od najvrednijih izložbi u užičkoj Gradskoj galeriji. Iz bogatog fonda Moderne galerije u Budvi, od preko 200 slika, skulptura, akvarela i grafika, za ovu izložbu izabrano je 45 radova najuglednijih domaćih i stranih umetnika, koji čine okosnicu i najveće domete njenih zbirki.


Moderna galerija u Budvi osnovana je 1972. godine i od prvog dana postojanja stvorila je osobenost i prepoznatljivost, koji su je svrstali među prestižne likovne prostore, ne samo u Crnoj Gori. Od početka, njeno osnivanje i delovanje vezivalo se za budvanskog slikara Jovana Ivanovića. Vođen visokim kriterijumima pri izboru izlagača, već u prvoj deceniji rada učinio je ovaj prostor renomiranim i prepoznatljivim.


Do sada, Moderna galerija u Budvi uspela je da plasira najbolje vrednosti iz naše savremene umetnosti XX veka, tako da se kod mnogih, pogotovo mlađih umetnika, javila potreba da dođu na ovo mesto i da se potvrde. U njenim prostorima za vreme od preko tri decenije, na samostalnim i kolektivnim izložbama, predstavili su se najveći umetnici Crne Gore i oni sa teritorije bivše Jugoslavije.


Realizovane su i brojne međunarodne izložbe, kako poznatih savremenih svetskih slikara, tako i tematske, kao što su novija američka grafika, radovi meksičkih slikara, engleska i bugarska grafika, zanati drevne i savremene Kine...

Prezentacija u Gradskoj galeriji u Užicu pokazatelj je rezultata i uspeha Moderne galerije u Budvi, koja je još jednom potvrdila da poseduje prave i proverene vrednosti.