Aktuelne izložbe

ГРАФИКА МАЛОГ ФОРМАТА

ПУТ У ТРОЈЕ
Sreda 16. April 2014. - Sreda 30. April 2014.

ПУТ У ТРОЈЕ

Пројекат Пут у троје окупља 16 уметника чланова Прес папјеа који су позвали по двоје уметника из иностранства да заједно креирају триптих начињен од три графике малог формата.

Овај креативни пројекат бави се тематиком у којој ваша машта налази извор у Задовољству чула. Чулно разоткривање неваљалих идеја, тајни, неизреченог, размена, можда забрањеног, да би се, у пуној слободи, ослободиле интимне или јавне слике које носимо.

* * * *

(Путовање у троје, пут у Троа-Ривјер (назив града значи три реке, 3 x 10 година и друго)

Нови међународни креативни пројекат, отворен за све активне чланове Прес папјеа, почасне чланове и оне по позиву.

Атеље Прес папје је прославио свој тридесетогодишњи рођендан и истовремено стекао проврену зрелост. Ево прилике да се помери једна нова, лична граница са маштом, искреношћу и хумором.

Представљамо вам потпуно нови креативни пројекат у ком ће ваша машта моћи да нађе извор у Задовољству чула. Чулно разоткривање неваљалих идеја, тајни, неизреченог, размена, можда забрањеног, да би се, у пуној слободи, ослободиле интимне или јавне слике које носимо.

Предлажемо вам да кроз слику откријете ово страсно и обједињујуће ширење ка себи и другоме, ово откривање свог идентитета, својих територија и својих двојности које делите са другима као што га је описао Франсоа Баре у Протицању века за каталог изложбе Женскомушкост, род уметности (Féminimasculin, le sexe de l’art).
Или још:

„Еротичност, то је дати телу предности духа"
Жорж Перос

„Има у сензуалности неке врсте космичке раздраганости"
Жан Жионо

„Сензуалност, то је потпуно ангажовање чула: Интензивно опажамо другог и осклушкујемо њен/његов нежни шум"
Милан Кундера

Сензуалност, чулност, страст, апетит, жеља, излив осећања, еротизам, шарм, емоција, радост... ће вас водити.